Vacature Specialist Risicomanagement

Specialist Risicomanagement in Middelburg

 • Onze taken

Loket

Over ons

Bestuur

Specialist risicomanagement

2 collega's staan buiten voor het kantoor.

Kruimelpad

 1. Specialist risicomanagement

Stap in de rol van specialist risicomanagement en versterk het waterschap met jouw strategische aanpak in het beheersen van risico's en optimaliseren van interne controleprocessen.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO

Wat ga je doen?

Vanaf 2025 moet ons dagelijks bestuur jaarlijks verantwoording afleggen over het financieel rechtmatig handelen van het waterschap. Dat betekent dat we moeten laten zien dat we 'in control' zijn. Samen met jouw directe collega's en de organisatie bouwen we aan een passend systeem van interne controle. We voeren onderzoek uit, evalueren processen en zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt.

Als specialist risicomanagement ben je betrokken bij de verbijzonderde interne controles. Je hebt een adviserende taak als het gaat om het risicomanagementproces. Dit om te onderzoeken of de controleprocessen, zoals bijvoorbeeld het boeken van bestellingen onder het juiste contract, correct worden uitgevoerd. Deze controles voeren we onafhankelijk uit om te zorgen dat de interne controleprocedures effectief zijn en om eventuele fouten te vinden en te verbeteren.

Wat zijn jouw werkzaamheden

 • Je bent, samen met de concerncontroller en adviseur concernstaf, verantwoordelijk voor de totstandkoming en het functioneren van het risicomanagementproces. Dit is het proces waarmee risico's worden geïnventariseerd, gekwantificeerd, beheerst (d.m.v. een beheersmaatregel), geëvalueerd en over wordt gerapporteerd.
 • Je voert audits (onderzoek) uit en stelt rapportages op voor de (verbijzonderde) interne controle.
 • Je draagt bij aan de opzet en ontwikkeling van de controlesystematiek door specifieke kennis in te brengen op gebied van risico's en beheersmaatregelen bij processen.
 • Je voert risicoanalyses uit en ondersteunt afdelingen bij het risicomanagementproces. Dit doe je bijvoorbeeld door risicosessies te begeleiden.
 • Je gaat, in samenwerking met het team financiën, in gesprek met de concerncontroller, management en directie over risico's en beheersing als onderdeel van de Planning en Control Cyclus.

 • Flexibele werktijden. Ben je een vroege vogel of wil je liever later beginnen? Dat kan allemaal. Je kunt zowel thuis als op kantoor werken.
 • Een 36-urige werkweek (fulltime).
 • Een jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
 • Salaris varieert tussen: € 3.952,- tot max. € 5.376,- bruto per maand (vanaf 1 juli) en is afhankelijk van ervaring.
 • Bovenop je salaris ontvang je een Individueel Keuze Budget (IKB). Dit is 21% van je brutosalaris. Je bepaalt zelf waar je het aan besteedt, bijvoorbeeld voor extra vakantiedagen of dat je het laat uitbetalen.
 • Daarnaast krijg je ook een Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 6.000,- per vijf jaar, dat je in kunt zetten voor vitaliteit en loopbaanontwikkeling.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een goede pensioenregeling en reiskostenvergoeding.
 • Je krijgt minimaal 21 vakantiedagen.
 • Wij zijn met ons kantoor naast het treinstation van Middelburg uitstekend bereikbaar met het OV. Heb je werkafspraken? Dan zijn er altijd bedrijfsauto's beschikbaar.

Wie ben jij?

 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo-opleiding bedrijfseconomie of bedrijfskunde. (Bij voorkeur in de richting van Finance & Control).
 • Je bent enthousiast, waardoor je andere kan inspireren, sociaal en je werkt graag samen met anderen.
 • Je hebt ervaring met het organiseren en leiden van inhoudelijke (risico)sessies met groepen. Hierbij ben je kritisch en scherp op de inhoud.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren van audits, het maken van analyses en het opstellen van rapportages.
 • Je signaleert relevante ontwikkelingen. Je ziet bijvoorbeeld dat ergens in de organisatie het risicomanagement niet goed loopt en je weet dan vervolgstappen te nemen.
 • Je hebt affiniteit met de bestuurlijke omgeving van het waterschap. Als medewerker in onze bestuurlijke omgeving, draag je bij aan het bevorderen van een effectieve verhouding tussen de ambtelijke en bestuurlijke organisatie, en ben je betrokken bij besluitvormingsprocessen. Belangrijk is ook de verantwoording over rechtmatigheid aan het algemeen bestuur.
 • Je hebt 1 tot 3 jaar aantoonbare werkervaring in het vak van interne controle, interne beheersing en risicomanagement.

Word jij ook een waterschapper?

Team
Je komt te werken in het team Bestuursadvisering & Ondersteuning, Kwaliteit, Arbo &
Milieu en Communicatie. Functioneel rapporteer je aan de concerncontroller. Kenmerkend voor ons team is de goede onderlinge samenwerking voor een zo goed mogelijk resultaat. Verder is er altijd ruimte voor een gezellig praatje en een kop koffie. We geloven in een positieve werkomgeving waar ook gelachen wordt. Tijdens de lunch lopen we vaak samen even een rondje door de stad Middelburg of halen we een broodje in het bedrijfsrestaurant.

Procedure

Wij hanteren geen sluitingsdatum voor deze vacature. Op het moment dat er zich geschikte kandidaten hebben aangemeld sluiten wij de vacature.

Een digitaal competentieonderzoek maakt onderdeel uit van de procedure.

Val jij onder de indicatie banenafspraak? Ook jij wordt van harte uitgenodigd om te solliciteren op deze functie.

Samenvatting

Dienstverband 36 uur Locatie Middelburg Opleiding HBO

Logo Waterschap Scheldestromen

Neem contact opFunctie:specialist risicomanagement
Startdatum:12-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Vast
Salaris:3952 – 5376
Uren per week:36 – 36

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Waterschap Scheldestromen via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Veerekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de veerekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures veere
 2. Specialist Risicomanagement Waterschap Scheldestromen 12-06-2024

Bekijk ook andere vacatures