Nieuwe expositie in het gemeentehuis

Nieuwe expositie in het gemeentehuis

Samen met onze collega’s van andere nieuwswebsites maken wij het nieuws van Veere en omgeving. Wij delen de interessante nieuwsberichten van onze collega’s zodat jij op de hoogte blijft van al het nieuws.

Gemeente Veere heeft het volgende bericht gedeeld op 2023-12-12 15:22:00:  Veere - In het Domburgse gemeentehuis is een nieuwe expositie te zien: ´Beelden van ver´ van Hetty Begheyn-Brinkman uit Koudekerke. Zij maakt beelden van klei en haar inspiratiebron ligt, net als bij haar eerdere werk, bij beelden uit de oudheid: het magische en mythische daarvan. Hetty Bergheyn: ´In 2018 maakte ik het eerste beeld van deze serie. Het volgende beeld reageerde daarop. En het volgende dáár weer op. Een proces van steeds zoeken naar eenvoud, simpele lijnen, harmonie. Uiteindelijk werden al die beelden voor mij als net opgegraven artefacten, met hun verweerde huid door eeuwenlang verblijf onder de grond. Als leden van eenzelfde stam. Een stam vol verhalen en mythen. Daardoor zijn alle beelden sterk met elkaar, en met mijzelf, verbonden. Ik werk meestal in series. Vanwege het formaat worden hier in Domburg de kleinere exemplaren uit verschillende series tentoongesteld.' Locatie De expositie ´Beelden van ver´ kunt u zien in de hal van het gemeentehuis Veere, Traverse 1 in Domburg. Openingstijden van het gemeentehuis: Maandag, dinsdag en woensdag: van 9.00 tot 17.00 uur Donderdag: van 9.00 tot 20.00 uur Vrijdag: van 9.00 tot 12.00 uur Deel deze pagina op LinkedIn Deel deze pagina op Twitter Deel deze pagina op Facebook Deel deze pagina op WhatsApp Print deze pagina Mail URL van pagina: Nieuwe expositie in het gemeentehuis....

Lees het volledige nieuwsbericht hier en word doorgeleid naar de website van Gemeente Veere.

Deel dit bericht:

Redactie Veerekrant

Welkom op de externe berichten pagina van Veerekrant. Ik verzamel allerlei interessante, leuke en nuttige nieuwsberichten voor je. Veel leesplezier!

  1. Extern
  2. Nieuwe expositie in het gemeentehuis

Nog meer externe nieuwsberichten