Vacature Docent Economie

Docent Economie in Middelburg

 • Mbo-onderwijs

  • Opleidingsaanbod Scalda
 • Vavo
 • Volwassenenonderwijs
 • Cursussen & Trajecten

Hoofdmenu Iconen menu

Docent Economie

1,0 fte

Retail en Commercie

Vervaldatum : 31 juli 2024

Maak je wereld en solliciteer bij Scalda

Het team Retail & Commercie is voor het nieuwe schooljaar 2024-2025 ter vervanging wegens ziekte op onze locatie Podium in Middelburg op zoek naar een Docent Economie met affiniteit van financiën, marketing en coaching (1,0 fte).

Wat ga je doen?

Als docent economie speel je een belangrijke rol in het onderwijzen en coachen van studenten in het vakgebied Retail en Commercie. Samen met je collega-docenten draag je actief bij aan de voortdurende ontwikkeling van vernieuwend onderwijs.

In jouw rol als docent economie ben je verantwoordelijk voor het overbrengen van waardevolle kennis en vaardigheden aan de studenten, waardoor ze worden voorbereid op een succesvolle carrière in de detailhandel en business to business. Je hebt een passie voor deze vakgebieden en bent enthousiast om je expertise te delen met de volgende generatie professionals.

Als docent economie heb je kennis van onderwerpen zoals marktonderzoek, consumentengedrag, positionering, merkstrategie, marketingcommunicatie, digitale marketing en marketingplanning. Daarnaast ook van algemene economie en rekenvaardigheden.

Naast je rol als docent ben je ook betrokken bij de begeleiding en ondersteuning van studenten, Je zet je in om een positieve leeromgeving te creëren waarin studenten worden aangemoedigd om hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Door middel van interactieve lessen, praktische opdrachten en casestudies stimuleer je de betrokkenheid van de studenten en bevorder je hun probleemoplossend vermogen. Voorts schakel je makkelijk tussen het onderwijsproces en het bedrijfsleven.

Wie ben jij?

 • Jij hebt een afgeronde lerarenopleiding Economie (met een focus op financiën en marketing) of jij bevindt je in de laatste fase van deze opleiding. Een economische hbo-opleiding is een mogelijkheid, mits je bereidt bent een pedagogische-didactische opleiding te volgen;
 • Jij kunt studenten inspireren om hun interesse in economie, financiën en marketing te vergroten en hen te begeleiden en coachen bij het behalen van hun leerdoelen;
 • Jij hebt eerder ervaring gehad in het lesgeven aan deze leeftijdsgroep en begrijpt hun behoeften en uitdagingen;
 • Jij kan actieve leermethoden, zoals groepswerk, discussies en praktische oefeningen, toepassen om de betrokkenheid en het begrip van studenten te vergroten;
 • Jij bent vertrouwd met het gebruik van educatieve software, digitale leermiddelen en online platforms om het onderwijsproces te ondersteunen en te verrijken;
 • Jij beschikt over goede ICT-vaardigheden (Word, Power Point, Teams en Excel);
 • Jij staat open voor een (pro)actieve bijdrage aan onderwijsvernieuwing binnen het cluster.

Als team waarderen we docenten die goed kunnen samenwerken, open staan voor zelfreflectie, helder communiceren met studenten en hun passie voor het vak vol enthousiasme delen.

Wat bieden we je?

Enthousiaste studenten, een dynamische praktijkgerichte omgeving, gezellige collega's en ruimte om te professionaliseren.

Het salaris is conform cao-mbo, ingeschaald in het generieke functieprofiel docent LB (min. € 3431,00 en max. € 5078,00 bruto per maand). Naast dat je veel vrij bent in de schoolvakanties zijn er ook nog andere aantrekkelijke voorwaarden. Zo krijg je naast het salaris en vakantiegeld een eindejaarsuitkering (de zogeheten 13e maand) en een tegemoetkoming in de zorgverzekeringskosten.

Het betreft in eerste instantie een tijdelijk contract ter vervanging wegens ziekte tot datum herstel, uiterlijk tot en met 31 juli 2025.

Informatie:

Voor informatie over de vacature kun je contact opnemen met de heer , ; telefoonnummer . Kom gerust langs voor een oriënterend gesprek. We hebben de leukste studenten, een gezellig restaurant en een fijne bakkerijwinkel.Functie:docent economie
Startdatum:11-06-2024
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:HBO
Contracttype:Tijdelijk
Salaris:3431 – 5078
Uren per week:1 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met Scalda via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Veerekrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de veerekrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures veere
 2. Docent Economie Scalda 11-06-2024

Bekijk ook andere vacatures